Dato' Musa Saleh's FotoPage

By: Dato Musa Saleh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 11-Jul-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
BARANGAN DARI MAKKAH YANG BOLEH DIDAPATI DARI AL Musa Agensi.

AIR ZAM 10 LITER
AIR ZAM ZAM 10 LITER
MINYAK HABATULSAUDA'
MINYAK ZAUTUN
INAI RAMBUT
INAI RAMBUT
INAI LUKIS
INAI KUKU
INAI KUKU
KAABAH DI MAKKAH AL MUKARRAMAH.
PAKAI INAI
PAKAI INAI KUKU
INAI KUKU JARI BEE
Rakan kongsi Al Musa Agensi di Makkah Al Mukarramah "Bin Nagi Al Amoudi Group" telah menghantar beberapa jenis barangan yang dipesan . Bagi menjimatkan kos penghantaran, "Bin Nagi Group" telah menghantar lebih (Extra) bekalan dengan harapan mungkin ada orang lain yang memerlukan barangan yang sama. Barang-barang yang dimaksudkan adalah seperti berikut :

1. AIR ZAM ZAM:

Al Musa Agensi (AMA) hanya menjual perkhidmatan bukan jual Air Zam Zam itu sendiri. Menjual Air Zam Zam adalah dilarang kerana ianya telah dikurniakan oleh Allah secara percuma untuk umat Islam yang mengerjakan Haji Dan Umrah (Ziarah Makkah) juga bagi penduduk Makkah dan Madinah serta persekitaranya.

Atas niat memberi peluang kepada umat Islam di Malaysia terutamanya mereka yang belum berpeluang menziarahi Makkah dan Madinah untuk menikmati Air Zam Zam , maka Al Musa Agensi terpanggil untuk mengadakan perkhidmatan ini. Walaubagaimanapun mereka yang memerlukan Air Zam Zam perlulah membayar sedikit kos perkhidmatan yang diberi oleh AMA.

Kos perkhidmatan yang dikenakan ialah harga botol / jalon Zam Zam, upah mengisi ( dari sumber Air Zam Zam di Makkah Al Mukarramah ), mengangkut , menguruskan di lapangan Terbang King Abd Aziz Jeddah atau Port Yalamlam (Pusat Penghantaran melalui kapal laut ) , tambang kapalterbang atau kapal laut, bungkusan plastik (Peraturan mengeksport Air Zam Zam ) , upah angkat dari lapangan terbang / Dermaga Jeddah ke KLIA seterusnya Lapangan Terbang Senai johor dan lapangan Terbang Sultan Ismail Kuala Terengganu ke rumah.

Al Musa Agensi tidak perlulah menerangkan khasiat dan keistemewaan Air Zam Zam . Semua umat Islam maklum tentang mu'jizat Allah ini .

HARGA BERSIH SEBOTOL AIR ZAM ZAM 10 LITER IALAH RM 120.00 sahaja (Ringgit Malaysia Satu Ratus Dua puluh sahaja) ([b][i][b][b]Tidak termasuk kos penghantaran jika jarak/lokasi pembeli melebihi 10 kilo meter dari Pejabat Cawangan Al Musa agensi di Daerah Kuala Terengganu, Kuala Lumpur dan Johor Bahru [/b])..[/[/b][/i]b]Pembeli dikenakan carge tambahan dimana kosnya akan diberitahu kemudian.2. MINYAK HABBATULSAUDA' ( BLACK SEED OIL)

Minyak Habbatulsauda' asalnya dari bijirin berwarna hitam yang diproses dalam berbagai cara mengikut keperluan pengguna. Ada dalam bentuk minyak, ada dalam bentuk kapsul.

Banyak hadith menceritakan tentang faedah / khasiat Habbatulsauda' . Diantaranya Ia boleh dijadikan pemakanan tambahan untuk kesihatan dan menyembuh berbagai penyakit.

Semasa saya bertugas di Makkah saya pernah cuba Habbatulsauda' keatas jemaah haji yang terlibat dengan sakit urat saraf terutamanya sakit lutut. Alhamdulillah kebanyakan dari mereka yang saya jumpa semula memuji kemujaraban Habbatulsauda'. Ianya juga boleh dijadikan pemakanan tambahan"supliment".

HARGA SEBOTOL HABBATULSAUDA' 80 ML IALAH RM15.00..(Tidak termasuk kos penghantaran)3. MINYAK ZAITUN " OLIVE POMACE OIL"

Semasa kami sekeluarga tinggal di Arab Saudi , anak-anak kami menggunakan minyak Zaitun untuk melembut dan menghitamkan rambut. Ternyata ianya berkesan. Ada setengah orang menggunakan minyak Zaitun untuk disapu keseluruh badan bayi dan ada juga setengah pengguana menggunakanya dalam masakan terutamanya masakan Arab.

HARGA SATU TIN MINYAK ZAITUN 175 ML IALAH RM8.00(Tidak termasuk kos penghantaran)4. INAI RAMBUT (Hitam)


Inai rambut mudah dikendalikan kerana ianya dalam bentuk cecair yang lembut dan dalam tiup yang sesuai.

HARGA SEKOTAK KECIL INAI RAMBUT IALAH RM8.00(Tidak termasuk kos penghantaran)5. INAI LUKIS (KHAS UNTUK PENGANTIN PEREMPUAN)

Inai lukis utk pengantin. Inai ini mudah dikendalikan kerana ianya disediakan alat melukis . Ia tahan lama dan warnanya menarik , tidak kembang .

HARGA SEKOTAK KECIL INAI LUKIS INI IALAH RM8.00(Tidak termasuk kos penghantaran)6 INAI KUKU

Inai kuku ini menarik kerana warnanya (Merah) lebih-lebih lagi kalau dipakai mengikut peraturan yang dicadangkan. tahan lama tidak luntur , sesuai untuk wanita.

HARGA SEKOTAK KECIL INAI KUKU IALAH RM4.00.(Tidak termasuk kos penghataran)

Kepada sesiapa yang berminat barangan dari Makkah Al Mukarramah ini boleh menghubungi AMA (Al Musa Agensi ) di Kuala Terengganu atau wakil kami di Johor, dan di Kuala Lumpur. Alamat dan no telefon seperti tertera pada fotopages ini.

Jika tuan / puan memerlukan barangan dari Makkah Al Mukrramah selain dari apa yang dinyatakan diatas atau memerlukan perkhidmatan kami seperti Upah / Badal Haji, Qurban, Aqiqah, Nazar , Dam Haji dan Dam Umrah dll seperti yang dinyatakan dalam fotopages ini ; boleh membuat pesanan dengan mengisi borang seperti tertera atau telefon sahaja AMA.

Sekian selamat mencuba dan doa kami semoga tuan / puan dirahmati Allah sentiasa. Wassalam..
[img]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net